Addy Nijenboer > Record collection > cd 2005

cd 2005

Jimmy LaFave -Blue Nightfall.
Heb lang naar deze cd uitgekeken. Voor mij een van de beste van Jimmy.

Sonny Landreth - Grant Street.
Sonny Landreth is een slide gitarist die vele fantastische cd's heeft uitgebracht. Maar is waarschijnlijk meer bekent van zijn werk met John Hiatt. Heb hem nog nooit live gezien en dat zal dit jaar waarschijnlijk ook niet lukken. Is hij eindelijk een keer in Nederland, hij speelt in Groningen, ben ik met vakantie in Brabant. Helaas.


Gerard van Maasakkers- Achterland.
Gerard van Maasakkers is een Nederlandse singer/ssongwriter. Hij zing in het Brabants. Hij is me aan geraden door Jitze doe bij platenzaak Plato in Zwolle werkt. Eeen uitstekende keus.

Ray Wylie Hubbard-Delirium Tremolos.
Ray Wylie is een van de vel singers/songwrites uit Texas. Een Duits echtpaar, dat ik ooit een heb leren kennen bij een Jimmy LaFave concert in Hellendoorn, heeft hem bij mij geintroduceert. Moet toegeven ik wel alle cd's maar vindt ze niet allemaal evengoed.


John Cougar- John Cougar.
Deze cd is geremasterd en opnieuw uitgebracht met een extra track: Take home pay. Voordat ik deze cd voor het eesrt kocht was voor mij de muziek belangrijker dan de tekst. Maar deze cd veranderde dat. Voor het eesrt ging ik luisteren naar de tekst. En wat was het een goede keus daarvoor. Het liedje Great Mid-West heeft grote indruk op me gemaakt. Voor het eesrt had ik het gevoel dit had ik kunnen schrijven dit gaat over mij.

John Cougar-American fool.
Als je naar de uitvoerende kijkt is dit dezelfde als van de cd's John Cougar Mellencamp en John Mellencamp. De laatste is zijn echt naam. Maar zijn eesrte lp heeft hij opgenomen onder de naam Johnny Cougar. Dat werd John Cougar, John Coagar Mellencamp en nu John Mellencamp. Deze cd is ook uit de serie die geremasterd zijn.

Thunder- the Magnificent Seventh!.
Deze band heeft zijn invloeden van oa Free en Bad Company. Voor mij indertijd de reden om de eerste cd te kopen. Ben na verloop van tijd de band uit ht oog verloren. Maar door goede recensies deze cd toch gekocht en dat is de moeite waard.


the Strat Pack DVD.
Dit is een registratie van het concert ter ere van 50 jaar van de Fender Stratocaster gitaar. Met oa Paul Rodgers.


J.W. Roy-Laagstraat 443.
De nieuw cd van J.W. Roy valt een beetje tegen. Voor mijn gevoel mij het maar niet op gang en ja dan wordt het moeilijk. Maar desondanks het luisteren waard. Dit is zijn eerste cd in het Brabants. Hij treedt tegenwoordig samen op met Gerard van Maasakkers.

Bad Company- DVD- Inside Bad Company 1974-1982
Op deze dvd staat de geschiedenis van Bad Company in de orginele bezetting met Pal Rodgers, Boz Burrell, Mick Ralphs en Simon Kirke.


John Hiatt- Master of disaster.

Joel Rafael Band- Woody boye Songs of Woody Guthrie (and tales worth telling) Volume II'

Met oa Jimmy LaFave


Rodney Crowell - the Outsider. Weer een fantastiche cd van deze Amerikaanse singen/songwriter. Het heb jaren geleden ontdekt in het programma Route 66 dat toen op zaterdagavond werd uitgezonden door de NVCR. Kan ook zijn een het programma wat daar opvolgde of niet. Kan het me niet zo goed meer herinnere. Nu wordt er het programma met Ruud Hermans uitgezonden American Connection. Rodney heeft toen een cd gemaakt met de groep The Cicadas.

Jackie Greene- Sweet somewhere bound. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik deze cd nog niet gehoord. Ben veel te druk met het luisteren naar Rodney Crowell.

Will Taylor and Strings Attached - Collaborations. Kamerorkest als begeleiding van oa Jimmy LaFave.


Stevie Ray Vaughan DVD - Live at Montreux 1982&1985

Journey - Generations. Journey is bij de muziekcritici fout fout fout. Maar met deze nieuwe cd bewijzen ze wat mij betreft opnieuw: gewoon tijdloos.

Ry Cooder - Chavez Ravine. Gewoon luisteren.

Bonnie Raitt - Live at Montreux 1977 DVD

Bonnie Raitt -Souls alike. Misschien niet Bonnies's beste maar zeker 10x beter dan wat er tegenwoordig op de markt verschijnt.

Chatham County Line - Route 23. Voor mij een van de hoogte punten op het laatse Take Root festival. Dit is wat ze noemen, volgesn mij, moderne
Blue Grass muziek. Een van de beste cd's van dit jaar.

Uncle Earl - She waits for night. Alweer een cd net Blue Grass muziek. Hoorde deze groep de dag na het Take Root festival in American Connection

Kevn Kinney - Sun tangled angel revival. Kevn Kinney ken ik al sind ik de eerste cd's van van Drivin' 'n Cryin'. Kevn is iemand die je live heb moeten zien optreden. Heb deze cd pas gekocht nadat ik hen op het Take Root festival in Assen op 1 oktober j.l. heb zien optreden.
En dat was dus fout omdat deze cd eigenlijk al van 2004 is en nu blijkt dat ik al een jaar lang van deze geweldige cd had kunnen genieten.

Rounder Records - Sampler Summer 1994. Veel nummers op deze cv met oa Jimmy Lafave en het nummer Desperate man.

Bettye Lavette - I've got my own hell to raise. Fantastische soul zangeres uit het zuiden van Amerika.

the Peasall Sisters - Home to you.

Concert for Bangladesh

Boz Scaggs -Greatest Hits Live DVD

Ian Hunter - Just anaother night DVD. De gitarist van Bad Company, Mick Ralphs, begon zijn carriere bij Mott the Hoople, waarvan Ian Hunter de zanger was.

Bettye Lavette - Let me down easy in concert.

Nickel Creek - Why should the fire die? Een cd waar ik veel goede dingen over heb gehoord en die allemaal waar zijn.

Our New Orleans. Muziek uit New Orleans is iets wat af en toe bij mij opkomt. Vind het fantastische koop en luister het te weinig. Grootse favourite is Zachary Richard.